Bandfilter

Een bandfilter, ook wel doekfilter genoemd, zijn volautomatische , drukloze filtersystemen. Een vervuilde vloeistof kan onder vrije val over het filterdoek vloeien. Het doek filtert alle, voornamelijke vaste, verontreiniging uit de vloeistof.

In de AXO bandfilters wordt de gefilterde vloeistof opgevangen en door een niveaugestuurde retourpomp verder het proces in geleidt. Alle uitgefilterde vervuiling wordt automatisch met het filterdoek naar een opvangbak gestuurd en tegelijkertijd wordt een schoon stuk filterdoek over het bandfilter getrokken.

Bandfilters kunnen een grote vuillast aan, zijn vrijwel onderhoudsvrij en zorgen automatisch voor een schoon filterdoek waardoor er geen operators nodig zijn om het systeem te bedienen.

AXO Filtertechniek Bandfilter voor het filteren van vaste stoffen uit vloeistoffen

Filterdoeken zijn er in vele afmetingen, maar ook in verschillende samenstellingen van materialen. Dit zogt er voor dat filterdoeken in verschillende filtergradaties te leveren zijn.

AXO Filtertechniek heeft een ruim aanbod aan filterdoeken en helpt u met de keuze die het meest geschikt is voor uw toepassingOok bieden wij de mogelijkheid om onze bandfilters te huren. 

Bandfilter in combinatie met een olieskimmer 

Olieskimmers worden gebruikt om met olie vervuilde vloeistoffen te reinigen. Een bandfilter zorgt er voor dat alle vaste deeltjes uit een vloeistof worden gefilterd.

Door een bandfilter te combineren met een olieskimmer is het mogelijk om volledig automatisch, zonder tussenkomst van een operator, een vloeistof te filteren van opdrijvende, maar ook bezinkbare vaste delen én vloeibare vervuiling zoals vetten en lekolie.

In de metaalverwerkende industrie wordt deze combinatie veelvuldig gebruikt om de standtijd van koelsmeermiddelen te verlengen en daarmee kosten te besparen.

MAGNO Bandskimmer in emulsie
Bandskimmer in emulsie

Het is ook mogelijk het AXO Bandfilter te voorzien van een geïntegreerd magneetfilter. Alle metaaldeeltjes worden hiermee uit de vloeistofstroom gefilterd en komen in de opvangbak terecht. Resterende vuildeeltjes worden door het filterdoek gefilterd.

Het geïntegreerde magneetfilter zorgt er voor dat het filterdoek minder snel verzadigt en daardoor een langere standtijd heeft.

Wilt u graag persoonlijk advies of wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op.