Doseerpomp

De MixRite wateraangedreven proportionele doseerpomp van Tefen worden gebruikt om een nauwkeurige injectie van additieven rechtstreeks in de water- of vloeistofleiding te garanderen onder verschillende stroomsnelheden, mengverhoudingen en drukbereiken.

Het additief wordt continu en in de juiste, nauwkeurig in te stellen, verhouding in de waterstroom geïnjecteerd, waarbij de waterleidingdruk de enige aandrijfkracht is!

De MixRite doseerpompen zijn volledig naar wens in te stellen, gebruiksvriendelijk, kostenefficiënt en hebben inmiddels hun waarde bewezen in meer dan 90 landen.

Meest verkochte MixRite 3.5 met instelbare mengverhouding van 1-10% voor €675,-
Inclusief oliebestendige slang, filterkorf en muurbeugel, neem contact met ons op!

De pompen zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen, waardoor ze bestand zijn tegen de elementen en verschillende chemicaliën en zuren.

MixRite doseerpompen zijn geschikt voor een verscheidenheid aan toepassingen en industriën, zoals:

  • mengen/emulgeren van diverse koelsmeermiddelen voor de metaalbewerking
  • ongediertebestrijding voor gewassen en planten
  • kosteneffectieve bemesting
  • irrigatiesystemen
  • medicatie voor vee
  • reiniging of desinfectie van vloeistofleidingen
  • voedingsmiddelen industrie
  • farmaceutisch en chemische industrie 
  • autowasstraten

De MixRite doseerpompen gebruiken de waterleidingdruk als enige aandrijfkracht. De waterdruk drijft de doseerzuiger aan, die het concentraat opzuigt volgens het ingestelde percentage. Vervolgens wordt het concentraat intern vermengd met het aandrijvende water en via de uitvoerleiding verdeeld.

In tegenstelling tot elektrische of Venturi-injectoren, is de doseernauwkeurigheid van MixRite niet afhankelijk van de druk- en stromingsvariaties in het netwerk.

De Tefen MixRite doseerpompen

De MixRite wordt standaard geleverd met een aanzuigslang, verzwaard aanzuigfilter, “Control Knob” en ophangbeugel. Een verzwaard aanzuigfilter zorgt er voor dat het concentraat tot in de bodem van het vat wordt afgezogen.

Doseerpomp Metaalbewerking
Doseerpomp Metaalbewerking
Nauwkeurig doseerpercentage instellen
Nauwkeurig en eenvoudig het doseerpercentage instellen 

Doseerpomp MixRite 3.5 voor de metaalbewerking

Een betaalbaar, zeer nauwkeurig in te stellen mengsysteem voor koelsmeermiddelen (KSM), welke is ontwikkeld voor de metaalverwerkende industrie. Chemisch bestendige materialen en afdichtingen voor gebruik met alle soorten metaalbewerkingsvloeistoffen.

Meest verkochte MixRite 3.5 met instelbare mengverhouding van 1-10% voor €675,-
Inclusief oliebestendige slang, filterkorf en muurbeugel, neem contact met ons op!

De MixRite 3.5 kan een maximum debiet aan tot wel 3500 liter per uur, welke wordt bepaald door de watertoevoer. Met een zeer nauwkeurig in te stellen doseerpercentage van 1-10% is de MixRite 3.5 de meest gebruikte doseerpomp. Standaard geleverd met de “Control Knob”, muurbeugel en oliebestendige slang met verzwaard aanzuigfilter.

Doseerpomp metaalbewerking
Doseerpomp metaalbewerking

De Tefen MixRite instelbare doseerpomp zorgt automatisch voor een homogene KSM oplossing. Door dit te combineren met een olieskimmer, de AXO olieseparator en/of bandfilter, houdt u uw koelsmeermiddelen in topconditie.

Dit vertaalt zich zowel in een kostenbesparing op het KSM verbruik evenals een positieve bijdrage in slijtage van gereedschappen, afkeur van producten en verminderde machinetoleranties.

Wilt u graag persoonlijk advies of wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op.

AXO FILTERTECHNIEK