Olieskimmer

Olieskimmers en olieseparatoren zijn er in verschillende vormen en maten. Een olieskimmer heeft in de meeste gevallen een band, snaar of schijf welke in contact staat met het koelsmeermiddel.

De opdrijvende vervuiling hecht zich aan deze band, snaar of schijf die continue in beweging is en de vervuiling meeneemt naar een schraper in de skimmer.

De vervuiling wordt automatisch afgevangen en afgevoerd zonder tussenkomst van een operator.

Onze Bandskimmers met magnetische voet bieden wij al aan voor €295,–
Neem contact met ons op voor meer informatie.

AXO Olieskimmer
met ingebouwde olie afscheiding

Waarom een Olieskimmer?

Olieskimmers en olie afscheiders hebben als doel om opdrijvende vervuiling, zoals olie en vet, van vloeistoffen te verwijderen. Dit alles zonder tussenkomst van een operator en bijna onderhoudsvrij.

Door de lage kosten, hoge efficiëntiegraad en het gebruikersgemak worden skimmers voor vele applicaties gebruikt. 

Lekolie
Lekolie is te verwijderen met skimmers en olie afscheiders

Naast de metaalverwerkende industrie worden skimmers ook veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie en afvalwaterbehandeling, met als voornaamste doel om op een kostenefficiënte wijze opdrijvende vetten snel en eenvoudig te verwijderen. 

Andere toepassingsgebieden zijn de automotive industrie, proceswater, ballastwater en in de chemische- en offshore industrie.

Waarom skimmers in de metaalbewerking?

Olieskimmers en olie afscheiders worden vaak toegepast in de metaalverwerkende industrie om kosten te besparen op de koelsmeermiddelen (KSM), welke zorgt voor smering van het gereedschap, afvoer van warmte en bescherming tegen corrosie.

Slecht onderhoud is een van de belangrijkste oorzaken van verminderde kwaliteit van het koelsmeermiddel, evenals een bijdragende factor in slijtage van gereedschappen, afkeur van producten, verminderde machinetoleranties, wat uiteindelijk leidt tot hogere kosten.

De juiste mengverhouding van een koelsmeermiddel speelt daarbij ook een rol. De betaalbare MixRite Doseerpomp, speciaal ontwikkeld voor de metaalverwerkende industrie zorgt automatisch voor de perfecte homogene mengverhouding, welke handmatig eenvoudig in te stellen is. 

Skimmer staander
De AXO skimmer kan in elke gewenste hoek geplaats worden met de Skimmer Staander

Lekolie vormt na verloop van tijd een vervuilende laag op het koelsmeermiddel, waardoor een luchtdichte laag op het koelsmeermiddel gevormd wordt. Dit resulteert in een voedingsbron voor bacteriën en schimmels die vervolgens worden verspreid in de lucht. Dit kan allergische reacties veroorzaken en is ook een bron van nare geuren.

De oplossing is een skimmer of olieseparator!

Het is belangrijk om deze vervuilende laag op een efficiënte en professionele manier te verwijderen. Gebeurt dit niet, dan moet het koelsmeermiddel vaker worden vervangen.

Voor een optimale reiniging van koelsmeermiddelen worden olieskimmers en olie afscheiders gecombineerd met bandfiltersEen bandfilter zorgt voor een belangrijke eerste filtratiestap door alle vaste vuildeeltjes zoals spanen uit de koelsmeermiddelen te filteren, terwijl een skimmer of olieseparator de overgebleven opdrijvende lekolie verwijdert. 

Wilt u graag persoonlijk advies of wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op

AXO Skimmer met Timer