Olieseparator

Hoe werkt de AXO Olieseparator?

De AXO Olieseparator is voorzien van een vlotterskimmer die continue de toplaag van een vervuilde vloeistof afroomt, en welke zeer eenvoudig via een magneetvoet op een vloeistoftank te bevestigen is. De vlotter beweegt automatisch mee met het vloeistofniveau om alleen de vervuillde toplaag af te romen.

Deze geconcentreerde vervuiling vloeit eerst door een voorfilter van 300 micron en via een membraanpomp in de afscheider, waarna een extra filtratiestap plaatsvindt binnen de afscheider. Tenslotte vindt de laatste scheiding plaats door vervuiling automatisch af te voeren.

Koelsmeermiddelen worden schoon gehouden van een vuillaag, welke anders een voedingsbron vormt voor bacteriën en schimmels. Zie ook onze voordelige Skimmers vanaf €295,-!

Een olie afscheider kan in by-pass werken en zuivert continue de vloeistofstroom zonder het werkproces te verstoren. Doordat de AXO Olieseparator mobiel is, kan de unit op verschillende plekken op de werkvloer worden ingezet.

Vloeistoffiltratie binnen industriële processen.
AXO Olie Afscheider: Vloeistoffiltratie binnen industriële processen.

Voor een optimale reiniging van koelsmeermiddelen worden olieskimmers en olieafscheiders gecombineerd met Bandfilters. 

Een bandfilter zorgt voor een belangrijke eerste filtratiestap door alle vaste vuildeeltjes zoals spanen uit de koelsmeermiddelen te filteren, waarna middels een olieskimmer de overgebleven opdrijvende olielaag verwijderd wordt. 

Wilt u graag persoonlijk advies of wenst u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Vloeistoffiltratie binnen industriële processen.
In de AXO Olie Afscheider: scheiding van lekolie en schone witte emulsie

Belang van Olie Afscheiders

Olieskimmers en olieafscheiders verwijderen vetten en lekolie van het oppervlak van vloeistoffen. In de metaalverwerkende industrie is het onderhouden van koelsmeermiddelen van groot belang. Een koelsmeermiddel zorgt voor smering van het gereedschap, afvoer van warmte en bescherming tegen corrosie.

Slecht onderhoud is een van de belangrijkste oorzaken van verminderde kwaliteit van het koelsmeermiddel, evenals een bijdragende factor in slijtage van gereedschappen, afkeur van producten, verminderde machinetoleranties en daardoor uiteindelijk hogere kosten.

Door correct onderhoud wordt de vervuiling van koelsmeermiddelen en de stimulatie van bacteriegroei en de daarmee gepaarde geuroverlast voorkomen. De juiste mengverhouding van een koelsmeermiddel speelt daarbij ook een rol.

De betaalbare MixRite Doseerpomp, speciaal ontwikkeld voor de metaalverwerkende industrie, zorgt automatisch voor de perfecte, in te stellen, homogene mengverhouding. 

Lekolie
Lekolie is te verwijderen met olie afscheiders

Lekolie vormt na verloop van tijd een vervuilende toplaag. Deze luchtdichte laag vormt een voedingsbron voor bacteriën en schimmels die vervolgens worden verspreid in de lucht. Dit kan allergische reacties veroorzaken en is ook een bron van nare geuren.

Het is belangrijk om deze vervuilende laag op een efficiënte en professionele manier te verwijderen. Als deze laag niet constant wordt verwijderd, moet het koelsmeermiddel vaker worden vervangen wat op de langere termijn hogere kosten met zich meebrengt.

Geen vloerruimte? Geen probleem met de OIL BOSS!

ABANAKI Oil Boss olie afscheider
Oil Boss olie afscheider
  • Het compacte en unieke ontwerp zorgt er voor dat voor de OIL BOSS géén vloerruimte nodig is

  • Door de magnetisch koppelplaat is de OIL BOSS snel en eenvoudig te verplaatsen

  • Door het gepatenteerde filter kunnen grote volumes worden verwerkt en gereinigd

  • Met één OIL BOSS kunnen de koelsmeermiddelen van het gehele machinepark worden gereinigd

  • De vlotter drijft mee op het koelmiddel waardoor niveauschommelingen geen probleem zijn
Compacte en verplaatsbare AXO Olieseparator
AXO FILTERTECHNIEK